Tuesday, November 12, 2013

Felonee



Salam mahabbah wal mawaddah.



Sepanjang aku berada di Nilai untuk kursus methodology research ni, aku mula mengerti makna menjadi student master yg sebenar benarnya. Tu pun sebab kene present proposal hari jumaat ni kahkah. Em. Babtu la kene paksa diri sendiri untuk rummage through those avalanche of journals and whatnot barula bleh tambah info masa QT nanti. Ha takut. Kene suruh present baru buat2 sibuk nak stadi itu ini. Ngahaha. Itulah aku.


If you ask me memang agak stressful la but this is positive punya stress ni. Bayangkanlah kelas stat kul 9. Makanan yg disediakan hanyalah brunch. Masa lunch kitorang duduk surau pon kene on laptop sbb nak siapkan slide presentation and report last month. Malam pulak bila da stat on laptop mmg xlayan lah kawan2 ajak makan ke tgok THE STRANGE HOUSEKEEPER ke kalu namanya memang species suka melanguk depan laptop. Sibuk ya Allah.


Penat la jugak but somehow it's a good exercise towards being a diligent, persistent and resilient student. Yeahhh. Sabar bawak berkat. Hmm.


 
K dah la. Nak sambung rehat before masuk hall. Sejukk okay hall tu. So kene invigorate diri sendiri jap. Invigorate apakah?




P/s: felony in fellowship means one doesn't get to complete the study within the allocated time frame so he or she will be imposed fine of paying back the same amount of money given for sponsorship. Okay this is officially scary mary biskut marieee.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers