Friday, December 13, 2013

13-Dis-13

Cantik tarikh hari ni. Tiga belas diapit tiga belas. Pagi tu aku swung by the lab jap, prepare sample chitosan and gellan gum. Ingat lagi kawan aku si Nadia tanya, "Mu wak research pasal gape wang?" Aku pun cakap la aku buat pasal gellan gum and chitosan. Beliau semacam takjub gile dengar dua benda alah tu haha. Memang la Nadia. Aku first time dengar pun rasa cam gempak, padahal mende tu mende biasa-biasa je kalau once mu da dived into bidang polymer chemistry nie. Okay getting back to bisnes. Lepas siap prepare sampel aku kemas2 ah barang aku. Pastu dalam pukul 4 aku blah dah. Petang tu ajak adik-adik pegi jalan-jalan tepi pantai dek kerana kebosanan duduk umah. Hehe, lama betul dok lepak kat pantai. Winduw itewww (gedik)








Santai-santai di tepi pantai. Botol apa entah nie ada barnacles setia menempel. Hehe







Pantai Teluk Ketapang. Dekat je ngan lapangan terbang. So pasni daripada naik bas and kene susahkan aboh kene amik aku kat bandor, baik naik flight, sekangkang kerang je dengan umah aku hahaha.










tengah jalan-jalan tetibe tersepak duet hahaha. lucky day lucky day!








RM10 pun nak gaduh?








Okay, memang kene bagi tabung masjid







Hai, tengah dating ke? Kacau boleh?








TOP snack bar triple choc. Super delicious.

















Masa on the way nak balik, ada Estima undur laju nak masuk jalan tapi dok tengok belakang. Aku terpaksa brek mengejut. Memang sangatlah cerdik Estima ni (err sila faham bahawasanya saya bermaksud hendak menganjing).  Pahtu ada motor langgor belah kiri EXORA dek kerana brek tibe-tibe itu. Memang nak kene budak motor ni, dengan kepala besinya tak ber helmet. Kuat jugak dia langgar. Sampai tercabut skru body kat tayar. Mujur mende tu fibre. Kalau besi, memang kemek la jawabnya. Aku honk kuat-kuat tapi motor tu wak dek wak lek je straigth bawak motor. Jahat! And si Estima pun lagi jahat dan zalim sebab sesuka hati reverse. Mujur keta tak kemek teruk. Kalu dok, memang aku lapor polis ah. Huhu.











Ok bai



No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers