Thursday, January 31, 2013

Narciso Rodriguez & Yohji Yamamoto

Siapakah empunya gerangan Rodriguez dan Yamamoto? Mereka adalah pembuat perfume! I loike perfume y'all!
 
 
 
 
Dalam banyak-banyak One Drop Perfume yang inspired by celebrities tu, aku suka yang dua ni je. Memang baunya segar dan long-lasting. Suka!!!
 
 
 
 
Tapi susah nak jumpa tempat yg jual satu botol je. Orang biasa jual satu kotak yang ada 8 jenis bauan berbeza tu. Aku tak suka bau lain. Hmmm.
 
 
 
 
 
Essence Narciso Rodriguez Perfume: Eau De Parfum Spray 1.7 Oz
 
 
Narciso's
 
 
 
Yohji Essential Perfume by Yohji Yamamoto 6.7 oz Shower Gel for WOMEN
 
Yohji's
 
 
 
 
Botol pun da exclusive kan?

Wednesday, January 30, 2013

Crazy Cravy Me

Argh!!!!!
 
 
 
Nak steambot!!



Dari hari tu lagi tak berbalas dendam kesumat steamboat aku. Selalu makan steambot tapi tak pernah sakit makan steamboat (er... when directly translated from never sick of it). Hahaha!



Sedapnya steamboat! Rasa nak makan steamboat kat Ketam Village Steamboat je. First time makan akt IKANO Power Centre. Dahlah orang belanja. Heaven wohh!!




Makan kat IKANO ni kena pilih set. Bukannya buffet macam kat MAEPS. Tapi makan kat IKANO da sufficient kenyangnya. Sodapnyorr! Tapi lau nak puas makan sampai kekenyangan perut ko gendang gendut tali kecapi pastu guling-guling atas meja steambot tu, ko makan la kat Hajah Maznah Steamboat MAEPS. Super duper banyak choices and super duper mega trillion kali lebih ooompph! Wahahai perosak bahasa apakah ini?!



p/s: aku dalam mode gile steamboat sekarang. please belanja aku, please!! (nada Ader)


 
Alamak, apekebendanya ni bulat-bulat tiut nie??
 
 
Ni namanya TAKOYAKI
 
Ooooo......

 
Dahtu apa kaitan takoyaki dengan steamboat??!!



Argh, yang ni pon sedap jugak!!!
 
 
 
*Nafsu makan menjadi-jadi*
 
 
 
 
Oh Mr takoyaki, sodapnya kamooo!!
 
 
 
 
 
p/s/s: takoyaki kat Lokas Makana, restaurant kat Puchong best. Murah lak tu yuollss. RM10 tujuh ketul!!!

Monday, January 28, 2013

Innate Beauty


http://4.bp.blogspot.com/-lr5Vss9E9_Q/ULJP9pvpn0I/AAAAAAAAEPY/2JH3FvgKdzE/s1600/aa16.jpg


Cantiknya seseorang wanita itu terletak pada akhlaknya, bukan rupa luarannya. Jika rupa luaran cantik bak bidadari sekalipun, tapi ada hati yang membusuk dengan segala macam sifat mazmumah, automatik akan jadi huduh.


People are not their looks, but their hearts that is count.

Sunday, January 27, 2013

Raksasa di Butik Pakaian Muslimah







Ayark, raksaksa lah!!



Situasi 1

Situasi ni berlaku di kala aku tengah kalut-kalut nak tutup kedai. Maklumlah jam da pukul 5.45 petang. Seorang wanita bersama seorang lelaki menghampiriku. Suaminya barangkali (husnuzzon). Wanita itu lantas bertanya,


"Kak, mana butik yg tengah cari pekerja tu?"


"Sini la kot,"


Aku jawab sambil garu kepala.



"Kat area nie, ni je butik yang ada. Kitorang memang tengah cari pekerja, kak."


Hahaha, selambe badak je aku panggil dia kak balik. Kahkahkah.Why? Sebab aku yakin aku yg patut panggil dia kak. Sebab mukanya lagi matured daripada aku. Memanglah tubuhnya kecik, tapi gayanya matang. Memanglah aku ni badan besaw dan tinggi ngalahkan otromen tapi aku muda lagi kot. Tapi sanggup dia panggil aku kak?



Makan dalam wooo.



"Akak duduk dulu, isi borang nie, nanti saya panggil,"


Ceh dengan konfiden aku terus panggil dia kak. Kehkeh. Lantak la dia nak pikir apa. Pastu lepas dia siap isi borang, aku sempat menjeling ke arah borang tu, nak tengok number IC. Hah! Sah-sah dia memang lagi tua dari aku okay? Dia lahir tahun 1981! Aku lagi 8 tahun muda kot. Please la please. Don't judge how old I am by looking at my physical body okay. Terasa mak nok. And maybe sebab aku pakai glasses kot nampak lagi tua matang. Cam kawan aku selalu cakap la, aku ni macam nenek. Huhu.


Situasi 2


4 orang customers masuk kedai. Semua lagi berusia daripada aku sebab aku dapat cam gaya orang yang da keja nie. Student mana mampu masuk butik ni, coz aku sendiri pun tak mampu beli baju sini. Mahal dow! Hahaha..... Yang ahjumma sorang tu macam over 50 years old. Rombongan ibu dan anak-anaknya lah kot, memborong baju. Huhu.


Salah seorang daripada mereka yang lebih kecik tubuhnya menghampiriku,


"Kak, yang ni ada size S tak?" sambil menyuakan sehelai baju labuh.
Akak?? Aku mengomel dalam hati. Padahal tadi aku dengar dengan jelas mak dia cakap kat aku dorang datang nak beli baju ofis. Hmph!!


Sabar je la. Memang orang tubuh kecik molek ni orang anggap muda walaopun umoq mak orang. Yang badan besaw gabak macam aku nie, kompem orang cop budak tua... Stereotype sungguh. Pui!





Hey baby I'm not a monster!

Friday, January 25, 2013

Salahku Salahmu






Alahai...




Letih mengenangkan sikap manusia bermacam ragam. Banyak orang berjenis yang suka mencari kesalahan orang dan membesarkan lagi silap orang tu. Padahal, kita ni kan, kalau boleh nak tutup silap orang dan selesaikan sesuatu perkara tu elok-elok. Tak guna pun kalau nak sebut lagi silap sape-sape. Yang penting you come with solution, tak pun suggestions camne nak selesaikan. Tak perlu la nak amik magnifying glass ataupun howler, semata-mata nak suh orang nampak ataupun memperkuat bunyi suara biar satu doniyyaa dengar apa silap kita tuh! Aku anti la dengan golongan macam nie. Kat mana-mana pun spesis ni ada, bikin gua rasa pannaasss je, rasa cam nak ganyang je. Opah ganyang ko!
Ok bye.

Thursday, January 17, 2013

Jenahak Auntie Aini's

Lunch time :)
 
Cerita basi... (bukan makanannya basi!) In fact makanan sume superb! Thumbs up! Thanks to Dr Siti yang belanja kami. Hm, sodap la ikan jenahak masak tempoyak tu.. (drooling mode)

Sunday, January 13, 2013

Crazy

Dear DayDiary,
 
 
 
Friday I had been deep fried extra crispy...


Saturday I had been sauted high up, hovering in bewilderment...
 
 
Sunday its like being burned by the scorching heat of the Sun!  *though the sky is pouring rain*
 
 
 
 
and what caused such a pain? my JOB!



and two days coming are gonna be my off days.... harharhar... gonna get away from this soon...
 
 
 
 

Wednesday, January 09, 2013

Lost in the Lightness

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared, but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down, I know
I've got to let it go
Just enjoy the show...




   Lenka




Oh I am so itchy to do blogging stuffs but alas, I got no time bebeh. I feel so empty when I didn't write for a day. It's been like a necessary to do blogging. Blogging is like a food to my soul. Eheh.




Yesterday I heard the song by Lenka in KLCC when I was roaming the 4th Best Shopping Complex in the World (from a poll made by world analysts).  The song really described what I really am. I'm totally lost and baffled. I don't what should I do. My head is messed up with confusions and delusions. But still I cannot show it to anybody. It's just I don't know how to express it. Thanks Lenka for making me feel like being mocked by your song. The song is so crude. It thumps right onto those soft spots of mine and made me speechless and numb for the split second. Well done!




Fyi, I was alone and it felt so stupid to go around the huge place all alone just to kill some time. Huhu. My feet were aching and my stomach was groaning. Ugh. More whining? Like those things never happened before, duh! I was traversing the aisles while my head was away from the place, thinking about lotsa things. Mulberry, Coach, Balenciaga, Fossil - they couldn't even avert my attentions from thinking my own problems. It's weird when those things usually make my heart go thumping. Well, I just love window shopping ONLY. Shame? Lame? Name it.




I'll be off from what I'm doing and go back home the end of this month. For what? For things I should do lah... Master study. Insya-Allah. All I hope is that Allah will guide me and never let me astray. I've been a stray for quite sometime, and its time for me to go the right path.... 




Wish me all the best.... 


 





Photo: Tqvm kak siti.. Jauh dtg dr bentong, pahang.. Tqvm for the support..we love u! #closetheartopenday #lovely #friendship #muslimah #muslimahattire #muslimahclothing #muslimahstyle #closetheart #deesyawallinhijab @deesyawallin @aliyasaza @deeyanaharis 

Being a part of the crew teaches me a lot about people behaviours and personalities...







Photo: #closetheartopenday #deeyanssignature #vanillacrepe #closetheart #deesyawallinhijab 


The very hectic open day... I even had to go home as late as at 1.00 am for overtime.... 





Photo: Delicious Durian Crepe! Yummss


Delicious durian crepes... Never ever can I resist these yellow mellow awesomeness! Thanks Deeyana Pakhalan!





p/s: Sesat dalam cahaya lagi berbahaya daripada sesat dalam gelap.... Renung-renungkan...

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers