Wednesday, February 26, 2014

Mince

Mincing words means you talk in a way that you don't let it all out. Macam kita cakap berlapik la bak kata orang Melayu. Macam bila ada kawan kita tanya cantik tak baju dia, pastu kita rasa baju dia buruk gile tapi sebab nak jaga hati kita cakap "Hmm boleh tahan cantik." Satu lagi example macam if ada orang tu marah kat kita, tapi cara dia cakap ngan kita tu tak nampak macam marah pon. Ha! Ini bahaya. Kalau orang jujur, dia takkan mince words. Seketul je dia bagi kat kita. Kalau yang jenis frank in nature lah yang bese tak mince words. Dia shoot selamba je. Kalau hitam, hitamlah. Kalau putih, putihlah. Huhuhu. Memang la sentap tapi masa tu jelah sentap.






Orang yg suka mince words ni jenis pendam je kejenya. Lama-lama pendam dalam hati boleh meletup au. Ikut keadaan lah. Ada masa kene mince words ade masa tak perlu bermuka2. Cakap terus terang kan senang. Bagi aku mince word ni if kita nak jaga air muka orang lain let say kita tgh marah depan khalayak ramai. Masa ni better lah kot mince word. Kalau da marah gile tahap gaban sampai rasa nak ketuk2 je kepala orang tu, boleh la nak cakap direct as long as you drag that person to a secluded area... Hehehe what a heck of a tip!













No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers