Saturday, February 01, 2014

When Will You Ever Be Serious




"Sindrom anak ke-2. Kalau rajin, rajin sangat2. Kalau pandai, pandai sangat2. Kalau malas, malasss giler2. Kalau ngok, ngok giler2. Memang agak ekstreme. Anak no 2 jugak suka tarik perhatian mak ayah sebab selalu rasa dipinggirkan berbanding adik bradik yang lain. Kalau anak sulung memang manja dan besenya akan lebih dilayan mak ayah."



*kajian Dr Fadhilah Kamsah* #semaniskurma







Assalamualaikum...





I don't know what's going on with me. Was I jinxed? Yesterday, after receiving a blow for my tacky presentation in front of those bunch of people, I went home feeling tad emotional. I was minding my things and my bag while stepping out of the car, being utterly oblivious to the fact that I parked the car over the drain. You know what I mean; precarious steps, and you will fall into THE drain. While ranting randomly about our coming dinner with my father who was also there, I didn't realize how near I was with the drain which eventually lead to an unfortunate incident; I tripped and fell because of the frigging longkangggg. UGH.











It was such a blow. Malu  ngan makbapak. Aww. Dahla kene komen kaw-kaw masa present pagi tu. Pahtu bila balik rumah dengan niat ingat nak sejukkan hati, boleh pulak terjelopok dek kerana longkang. Pannnassss je kaki dek kerana sakit. Rasa macam nak nangis tau. Sakit la jugak walau kene sikit je. Habis berterabur segala jenis benda yang ada kat tangan dek kerana tangan harus digunakan untuk menahan diri dari terkena impak maksima masa jatuh tu. It was like a bad day for me. Well, things happen for reasons. Cewahhh cliche sungguh ayat itu. Yelah, memang dah namanya pun qada dan qadar aku akan jatuh longkang di petang Khamis, 30 Januari 2014. Da termateri di Luh Mahfuz bahawa seorang aku kan trip and fall dengan malunya pada hari aku present first time depan Dr and kene komen yang aku tak pandai explain kasi orang paham. Wuhuhu. Malu~













Malam tu plak, adik aku #BantingMostWantedYawww tu call. Dia cakap dia jatuh lam bilik air. Wow! Sisters bonding thru tripping and falling. Wahahhahaahha! Kalakaor plak rasa (sampai silap eja kelakar). Hmm... Nasib kau lah Labu.






              
Ni namanya jatuh beramai-ramai, aka berjemaah. Baru meriah. Kahkah.





Skarang ni, aku rasa aku ni tad suicidal. Mana taknya, duduk rumah susah nak stadi ooo.. Asyik lepak and shopping. Hahahaha. Teruk. Yes aku teruk. Aku suka shopping tapi mujurlah selera aku kat benda yang tak berapa mahal (ceyh ayat wakk seddak hati).







p.s: skang ni bukan kaki je sakit sebab jatuh longkang, tangan kiri plak stat sakit kat karpal (karpal from word carpus, tulang kat pergelangan tangan. obviously bukan karpal singh) macam ada kaitan dengan sembelit aku je. huhu. 



p.s.s: gambar kartun di atas adalah pinjam dari google.com. Strictly not mine. Saje ngedit skit2. Nak lukis sendiri? Tunggu tahun depan la baru siap post ni jawabnya. Hehe.





2 comments:

Anonymous said...

la..mung ada carpal syndrom kea..hahahhaa

Jαnnαhツ said...

cess macam leh agak je sapa si anon nie... hhaahhaha. bukan karpal sindrom sangat pon, kalu ye la karpal sindrom, mmg xdopekk la den nak menaip nihh.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers