Monday, March 03, 2014

Entri Racist

Assalamualaikum.







Tetiba terasa nak tulis story pasal itu hari. Kejadian ini telah menimpa diri ini ketika hendak mencari enzyme powder sv aku punye kat peti simpanan beku di Makmal Analisis. Aku kan pendatang baru masa tu so memang tak berapa familiar lah dengan area lab kat universiti ni. Masuk-masuk je aku terus terjah bahagian instrument and kat situ aku nampak budak Cina yang muka dia ala-ala Altantuya. Cuma dia berkaca mata dan rambut panjangnya diikat ke belakang. Dengan berlabcoat dia kelihatan agak busy dengan kerjanya tapi itu tidak menghalang aku mendekatinya lalu bertanya,



"Errr, tumpang tanya eh. Kat sini mana peti simpan sample? Saya nak amik sample enzyme"





Le Chinese student was looking at me with her eyes rolled. Macam nak telan aku dah gayanya. Was my question offensive or what dude? Chill lah, soalan senang je pon. Bukannya aku tanya boleh pinjam duet ke tak?





Pastu amoi tu pun macam nak marah and jawab,





"Awak punya ke yang letak dalam peti hydrocarbon? Awak tak tahu ke tak boleh campur chemical hydrocarbon dengan mende tu. Rosak la semua menda!"






Err I was like whatde efff??!!!!





Tetibe dia burst off. Aku tercengang. Okay aku just tanya mana peti sejuk bukan suruh dia tengking aku tak pasal2. I was shocked. And this was what I said to her,






"Bukan saya yang letak situ, kawan saya yang letak. Saya baru je nak amik,"






"Ha, tulah kawan awak. Cakap kat dia kenapa letak sample blood plasma dalam tempat hydrocarbon. Dahla mende tu dah lama beli. Tak payah pakai la! Sure sulah rosak punyaa!!" sambil tangannya naik ke atas lalu berlalu meninggalkan aku yang tercengang dan bengang.







Aik bila masa pulak aku punya SV guna blood plasma? Ha sudah! Ni kes salah paham ni. Tak pasal-pasal kena tengking. Padahal tak adanya aku guna plasma darah. Ya Rabbi, sabarkan je lah aku dengan manusia macam nie. Nak marah dia balik memang tade can ah sebab dia blah macam tu je. Dahla masa aku cek tu chemical sv aku takde bersangkut paut pon dengan sample hydrocarbon. Dia duduk diam je kat freezer sorang-sorang lak tuh. Hmm.. malang lah nasib. Tak pasal-pasal dapat sekarung guni ayat pedas. Duh!






p/s: kesian kat budak tu. ada inner pain agaknya sampai macam tu perangainya dengan orang yg tak dikenali. Sadisssss~





masih tak leh brain nape dia boleh
 confused enzyme ngan blood plasma.. hmmmm~

4 comments:

hanimyusra said...

wah..haha
biasa lah tu
kita sangka baik, maybe die ade problem ke ape..
or baru kene tengking ngan sesape etc
apepun selamat betah di sana=)

Anonymous said...

woo teruk gile cine tu. pegi tengking dia balik.

-erma cute

Jαnnαhツ said...

Hmm tula. Xpayah la tengking2 itew. Itew ckp leklok dia ckp ngekngok. Stress jadiknyer

Jαnnαhツ said...

Hahaha emo lak ema ni. Mende lama dah tapi gtu ah kadang2 bila terserempak dgn amoi tu aku rase semacam perasaan marahh kat dia hahaha

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers