Monday, April 28, 2014

Para mi amore

Hey baby hey baby hey....




Malam tu ramai sungguh manusia bertebaran di bandar. Maklumlah hari gaji masuk. Aku dengan famili pun tak kalah roaming kat bandar cari barang. Pastu berenti kat pizza hut sebab kepingin nak makan piza baru. Perut pon da lapaw. Masuk masuk je terus terjah kaunter. Ramai nye orang.


Serentak dengan itu, mata rabunku menangkap sekujur tubuh yang tinggi lampai di kaunter. Wajah putih melepak siap beroles pemerah pipi. Kening dia plak fuhhh melentik panjang. Maybe it's maybelline?


"Ye akak, nak makan sini ke bungkus?" Suaranya lembut.


"Em.. bungkus,"


 
Dalam hati aku tiba2 terdetik. Dia ni laki ke pompuan? Otak aku berkecamuk, trying to configure the gender of this homo sapiens. Muka cam laki tapi bersolek. I thought dia pompuan tapi jenis muka kasar. Husnuzzon lah.



Tapi lima minit otak aku jadi crammed sbb naluri mengatakan dia ni lelaki. Intuition mula menggoyah logik akalku. Sebab kalu selama ni once aku confused masa nak determine gender of people (based on outer appearances) kebanyakannya msti orang tu laki asalnya. Macam masa aku terbaca satu artikel pasal artis transvestite yg bernama Conchita Wurst (sila skrol ke atas dan lihat gambar). Yang tu lagi dahsyat sebab rupa perempuan tapi ada jambang!!!! Memang sangat shocked and that matter really messed my mind. Dalam bahasa crude a.k.a kasarnya mind fucking. Memang sangat provokatif and disturbing, lol dan sangat menentang aturan alam yang normal. Ia tidak seharusnya terjadi....



The better alter ego. Rupa Conchita Wurst sebelum berubah jadi 'perempuan'. HENSEM KAUUU!!!






Okay back to story mory.






Lepas order aku terima resit and kat situ tertera nama cashier saiful (bukan nama sebenor). aduhaiii saiful. Betullah kau ni lelaki. Gaya da macam Abang Sally cite Upin Ipin aku tengok. Isk isk. 



Solekan dia telah menipu mata akalku. Aku sendiri xpenah bersolek. Kalah aku dowh. Paling hebat pon pakai krim fair and lovely je. Tu pon time raya. Time casual days camni jangan harap nak bersolek. Rimas!
Lepas order aku ajak adik aku keluar pegi masuk KFC pulak. Perut buaya kan? Semestinyalah pizza hut semata tidak mencukupi. Haha. Lepas order aku tggu dengan adik aku kat meja. Pastu adik aku tanya,


"Kakno, tadi tu laki kan?"


Referring to the one taking our order kat pizza hut tadi.


"Ye doh tu. Laki lembut rasanya,"


"Tu ah. Pelik. Jalan pun gelek2 punggung atas bawah,"


Hahahha. Aku gelak dengar ayat adik aku. Sempat lagi dia usha cara mamat  tu berjalan. Aku rasa kelakar dan sedih pada waktu yang sama..nape la ramai lagi yg mengalami kecelaruan identiti macam tu. Sadis nya umat melayuku. Dahla kaum adam ni da makin pupus, yang masih berbaki ni plak yang tinggal spesis lembut macam ni. Mesti sedih mak ayah bila tengok anak2 jadi camtu kan. hurm... 


Lepas 15 minit aku masuk balik pizza hut amik CHICKEN ROMANO. 



"Terima kasih kak. Datang lagi," 



ucap Saiful saat aku menolak pintu kaca Pizza hut. Terukir senyuman di bibirnya yg bergincu. Aku pun senyum balik jelah. Senyum terpaksa. Haha. Aku sebagai saudara seagama hanya mampu mendoakan Saiful akan berubah jadi lelaki sejati pahni.




Ameen




Iklan jap. Sapa tengah cari hand sock lace macam ni bolehlah cepat2 whatsapp kite 0199558169. Rm15 excluding postage. Cantik tau bleh buat raya nanti. Heheheh





p/s:  I hate this brand of androgyny. The ambiguity kills my clarifications.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers