Saturday, May 03, 2014

Perkebunan.

note: sila baca dgn menggunakan nada penceramah motivasi bag ceramah kat TV









Perkebunan ialah aktiviti hujung minggu yang berfaedah di mana satu kumpulan manusia akan masuk dalam kebun mereka untuk menebas semak-samun yang makin rakus menebal (dek kerana agak lama ditinggalkan ya) di samping menikmati kehijauan pepohon nan rimbun melambai-lambai tersimpul malu dek angin sepoi-sepoi bahasa. Aktiviti ini amatlah bagus kerana bukan sahaja ia dapat menghasilkan peluh-peluh masin yang sememangnya amat perlu untuk dirembeskan oleh liang roma di kulit mulusmu, malah ia dapat mendorong manusia2 geek (Geek- suka menempel depan laptop, henset, note, tab dan seangkatan tentera dengannya) untuk mengisi masa yang lapang dengan baik, lebih baik daripada mengasyikkan diri untuk baca post2 tak berguna dekat news feed facebook, main game online, blogging (karang mende merapu) dan sebagainya.






Lol.







Lagipun berbudi pada tanah kan digalakkan Islam, bukankah begitu kawan-kawan yang budiman sekalian alam? Errrr.










Buah ape???? Buah salak. Buah apa????? Salak, aku kata. Kau dah kenapa tak paham paham??? *lol*







Yes, inilah namanya bunga duku. Bunga duku ni malu yaa amat sihh harus di-zoom dalemm gituuuu langsung baru ngancem fotonyeeee *kau dah kenapa tibe-tibe cakap Indon?*









Dah macam nak berkelah kat Sekayu da iolsss, siap bawak tikar lagi. Iols tak bawak apa2. Cukup dengan kamera DSLR di tangan. Asyik tengok gambar sampai jalan tak pandang depan. Akibatnya, terjelopok atas tanah awww malu maknok.









Abang Long Fadil bawak parang tuhh. Jaga-jaga!









Air terjun yg xberapa nak terjun. Better be, a small stream of woterrr. I could faintly see those tiny ripples on water most probably caused by the water striders jumping for fun. Hebatla serangga nie. Selamba je dia landing atas permukaan air tapi tak tenggelam. Daebakk wannjang daebakkk.











Sekawan perkebunan nan berbungaaaaa~~~ *gaya ziana zain angkat kening*









Gedik. Menempel kat pokok bajet kaler tudung  match  ngan kulit batang pokok durian lols...











super gedik :P


No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers