Friday, August 22, 2014

Ramble and Rumble

Salam.




Semalam ada gotong royong lab. Asalnya aku berniat untuk tidak turut serta, namun apakan daya peer pressure punya pasal maka aku paksa diri aku. Sebelum start gotong royong, ada briefing. Banyak sungguh peraturan baru En Yusri explain kat kitorang, yang masing-masing da start buat muka pelik. Dalam tengah duk syok dengar briefing (sambil berangan), En Yusri cakap macam ni,




"Student Dr Khairul Anuar take note eh. Bukan kami nak halau korang, tapi disebabkan lab siswazah dah dikhaskan untuk budak yang buat kimia tak organik maka lab ni akan dihuni students tertentu saje,"




Terkejut bak ang. 





Paham-paham jelah maksud dia tu iye dok? Kena pindah la nampak gayanye. Hahaha. LOLSS. Serius terkejut dan terkedu. Ottoke?






Memangla dia cakap try apply dulu. Kalau ada tempat baru pindah, kalau dok boleh mitok stay. Ye ke dok? Harap2 bleh la stay. Cumanya ada hikmah gok if aku kene pindah. Sebabnya, once lab tu dipenuhi mereka yang berkimia tak organik, semestinyalah berbau lab tu. Memang berbahaya.








All is well. Never fear for there are solutions to every problems.







things wil never be the same no more

2 comments:

erma sungguh comel said...

jannah, mu tadop tempat special ke? i mean postgrad room ke? mu duk dalam lab tempat bahan2 kimia ke?

bahaya la weh...kalu tiap hari duk hidu bahan kimia takut ada side effect nanti tua2....

Jαnnαhツ said...

dear erma yang super kawaai a.k.a chomey


bila aku pindah lab baru ni baru ada tmpat khas untuk stadi and wak report. kalu dulu mmg situ la wak reaction situ lah wak reportt... dangerous kan life aku??

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers