Wednesday, April 08, 2015

Misunderstood




Apa nie Mat? Layan dangdut lagi baik.


Lagi baik suara katak daripada kau!



Apa????




Ingat tagline iklan Snickers? Memang kelakar siot. Hahahahaha. 






Aku rasa serba salah tadi. Orang ingat aku men-doggie a.k.a menganjing (bahasa teganung). Aku ni kalau orang kenal aku lah kan, memang akan biasa dengan suara high-pitched aku yang ala-ala Spongebob atau Sunio (Doraemon) tu. Saje je suka pecahkan suasana bile buat suara macam tu. Kelakar pon ade. Annoying pon ada. Kawan2 aku dari matrik dulu da biasa ngan suara aku nie. Sampai lah laaa nie si Bella ngan Wani pon tau aku suka buat suara gedik taik kucing haha. Dulu-dulu, aku ni bleh dikatakan trend setter dalam membawa budaya suara high pitch macam tu sampaikan kalau nak cakap kat geng "Wey aku lapar la jom ikut makan nasi!" pon sume mesti pakai suara Sunio hahahahahahahah (gelak sawan). Cuba imagine. Baru bleh gelak sawan.





Tadi aku buat lah suara high pitched aku tu masa borak2 ngan kawan aku nie. Kebetulan kawan aku ni memang jenis suara ala2 baby (manja2 gitu) and sedikit high-pitched. Bila aku tetibe buat suara high-pitched, dia terasa!!!!!!!!!!!!!! Adoiyaiii bersalah pulak rasa. Padahal dalam hati ZERO intention untuk menganjing ke menyenyeh ke memerli ke ape ker. Serius!!!! Tapi cara dia reply kata2 aku tu membuatkan aku terkesima, as if dia memang betul2 terasa dengan suara Sunio aku tu. 



"Hm, dah biasa da dari sekolah menengah lagi orang cakap macam tu. Dah tak rasa sentap dah,"




Errrrrr.....




Aku pulak yang sentap!!!




Aku pun dah gelabah!! Tapi cuba compose myself dan yakinkan dia yang aku tak nganjing pon ke dia. Tapi aku agak pasti dia memang ada dalam lubuk hati dia rasa aku ni betul2 niat nak ejek suara dia. Ya Allah. Sian ke dia. Harap2 dia tak pikir macamtu. Sebab dia memang tak kenal aku so memang tak tahu aku suka buat suara macam tu. Lepas tu aku cakap la kuat2, suara manja bagus apa, suami mesti sayang. Satu bilik siswazah gelak besar!!!!! Hahahahahhahahahaha!!!!!! Lepas tu, kawan aku tu pon senyum je and gelak2 (lega~~~~~~~~~~)








Pengajaran: dalam hidup nie bukan seme paham idiosyncrasies dan demeanor kita, unless orang tu betul2 rapat. so hati2. jangan bagi orang salah paham.


3 comments:

Dea Day said...

Bahahaha.. Aku blh agak perasaan time benda cani jadi. Mesti gelabah gila nk explain diri sendiri kan?

Jαnnαhツ said...

You tell me!!! Susah kot bile org salah phm. Malu ade sentap pon ade. Huhu.

Jαnnαhツ said...

You tell me!!! Susah kot bile org salah phm. Malu ade sentap pon ade. Huhu.

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers