Wednesday, June 24, 2015

Of Kucing and Selipar

Laptop ai rosak. Pegi lah PTm kat library uMt sebab rasa senak dada laptop rosak. Berkecamuk pikiran. Segala mak nenek ade dlm laptop tu. Thesis results data etc. Arghhh!!

Bimbang hati toksah cite. Kalu rosak skrin tahan lagi. Tapi rosakk motherboard jawabnya bai2 lah. Aduhhh. Mass sampai kat PTM tu mujur tak gugur jantung. Abang tu cakap rosak skrin. Alhamdulillah. Sengih sampai telinga. Balik plak dlm kepala pikir mana aku letak resit beli laptop sebab masih dlm warranty (sangkaan aku). Sambil drive ni duk pikir.

Sampai umah, nampak kucing masa nak park. Aku pun park la rapat ke kanan dinding skit. Kereta pon tak leh buka pintu penuh sebab dah nak kene dinding. Lepas turun keta baru pasan tayar depan pijak slipar. Dgn bodohnya aku buka pintu exora lalu turunkan handbrake and shift gear ke R (reverse) lalu mengundurlah kereta gabak tu dalam keadaan badan aku separuh kat luar kereta. Laju pulak tu!!! Ada la dalam 10 km/jam.  Aku panik. Dalam panik aku cuba imbangkan badan aku nie yang bergerak sekali kereta. Mujur x rebah. Sambil melihat pintu makin rapat ke dinding,  tiba2 bunyi kriuk menandakan pintu da cecah tiang simen. Aku dengan kalut terus tarik handbrake. Tadi tak tarik sebab panik. Mujur Allah sayang. Tak tersepit celah pintu  dan jatuh terperosok bwah kereta. Alhamdulillah. Aku menangis. Sebab pintu kemek. Sebab laptop rosak. Ya Allah.  Banyak dugaan. Sebab kucing dan selipar kereta kemek. Ku nangis. Ayah aku call aku xleh cakap. Berabok air mata. Mungkin Allah nak hapus dosa yg banyak. Terima kasih Allah. 

Sabarkan aku ya Allah.

Berita baik Satu tu menambahkan sedih sebab kene ade laptop baru leh edit paper yg ICPE 06 suh publish. Huwaaaaaa. Huwaaaaa.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers