Wednesday, July 15, 2015

Hendak Seribu Daya, Tak Hendak Seribu Dalih


Tak sangka sebelum ni aku rasa mustahil gila nak stick up to sitting in an imaginary chair. Tapi sebab nak kuruskan badan di bulan puasa punya pasal, aku gagahkan. Sekarang dah boleh duduk 1 minit. Paling maksimum 1 minit setengah. Memang rasa cramp kat bawah peha. Dengan diet segenggam nasi (makan nasi sekali sehari!) dan banyakkan minum air kosong, memang nampak hasilnya. Ukur lilit pun da berkurang. Ada la dalam 2 inci. Macam tak percaya! Tulah betul apa orang kata. Belum cuba belum tahu. Anything is possible if you BELIEVE. Aku semacam tak percaya aku boleh hidup makan segenggam nasi je. Mungkin sebab perut aku pun mula meragam so aku cepat jadi tak selesa dan pada masa yang sama metabolism rate pun makin perlahan. Maka aku tersedar dari lamunan --- aku harus mula bertindak menjaga pemakanan. Memang berhasil. Sampai mak aku pun tegur nampak kempis skit tushies awww. Serius memang seluar da jadi longgar. Huhu.





No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers