Monday, August 03, 2015

Semangat yang hilang

Entah kenapa asyik rasa down je. Rasa tak semangat nak baca paper dan update thesis. Makin aku baca, makin rasa benci. Makin rasa banyak yang aku tak tahu! Baca banyak-banyak tak masuk kepala jugak kalau rasa tak ikhlas tu menebal. Hurm. Dan yang paling penting, makin tipis confidence level bila compare results sendiri ngan orang lain. Sedih ah. Jadi mendownkan diri sendiri je. Dulu kemain semangat nak habiskan thesis. Sekarang macam nak muntah ngadap laptop nak habiskan tulis thesis. Serius aku yang dulu suka nullih pun sekarang baru paham menulis lagi energy-draining daripada membuat labwork. Labwork fun kot. You get to touch real things and see real things before your eyes. Tapi when it comes to writing, you are wrapping those tangible things into intangible form of words which are expected to stay forever in the form of manuscript and paper. Haa! One thing. Paper writing is hard! Ugh. Though I am soooo into writing, I often get writer's block when I write scientific papers. I used to be feverish when completing my paper. Huhu. But it was worth it. The trip to Sarawak was so valuable. Huhu.


Jannah! Semangat semangat! Cepat edit thesis elok-elok!!



No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers