Monday, October 26, 2015

Grace and Beauty

"Awak da ade orang ke?"
Orang? Maksud?
"Tak. Maksud saya, awak da ade calon ke?"
(Read: calon suami)
Hm. Dalam maksud tu.
"Tak ade. Saya tak de sapa2. Xde calon pun lagi." *muka stoic aka poker face*
"Kenapa tak nak kawen? Kawen lah."
Isk dia ni. Bukan aku taknak kawen. Of course la aku nak kawen okay. Ni soal jodoh. Grrr. Mentang2 la dia da ade suami ensem. Mentang la suami bawak kete Audi, pakai baju Tommy Hilfigher, kasut Dr Martin, spek Rayban, (eh??)
"Hmm. Entah lah awak. Saya bukan taknak kawen. Tapi..." *sambil kesat spek nak cover mood yg semakin dilute aka tawar*
"Macam tak caye awak takde calon lagi. Awak ni cantik, lawa, kelakar, smart, bergaya dan sebagainya." *sambil cuit bahu*.
(Read: exaggerated tone)
Weeeweeett, apakah??! Hahahahaha. Baru je nak marah terus tak jadi.
"Eh. Apa kaitan cantik ngan kawen. Ni soal jodoh la awak. Jodoh saya x sampai lagi la tu kotnye. Mungkin sebab jerebu kuning sebab tu tak nampak." *sambil kepit hidung kononnya nak halang jerebu padahal nak cover kembang hidung aka nose flare*
Hahahahahahaahha! Pon boleyh.
Lolss.
Truthfully,  how can one simply conclude that one doesn't wanna get married when one seemed to be single and feel happy about it.  Who knows what resides in our fragile heart? Who knows whether they're indeed struggling in the search for the other halves or feeling all stoic that they are freely living the life as it is. Do not treat them as if they don't have feelings. We love you who care for us  by asking us about marriage but don't say things that make us feel bad about being single. Yes I admit being with someone is better than being alone, let alone that that someone is someone as special as a husband - someone to accompany you till your last breath (hopefully). Me myself, I do have that desire to be with someone special and live happily ever after. Who wants to spend their life through old days alone???
But then again, it's all about JODOH. the fate is something beyond our control. So we need to feel happy. Just sit tight and wait for that someone to fall off from the sky! lmfao!




Sehari sebelum daftar kursus IELTS. pegi round Mitsui Outlet kat KLIA2. Mak aih barang kat situ mahal bebenor. Orifice from Japan la katakan hahaha (hoi, origin la. bukan orifice). Henset koyah masih molek masa nie. Tiada siapa yg tahu enset ni bakal pecah skrin pada hari Sabtu seminggu kemudiannya. Wahahahahha!


Seminggu berkelana di Nilai. Havoc sangat kawan-kawan. Mekasih geng. Thanks for making me wanted and loved. Aww jiwang pulak kite. Kihkihkih.



Malam tu skali Izah ajak pekena mi udang kat bulatan ke KTM Nilai. Sedap gile tapi pedassss! Memang aku makan tak habis. Alamak membazir pulak kita. SHooosh setan pi main jauh2!



Hari last lepas Listening test. Muka kelegaan hehehe. Suka kawan ngan Nusairah nie. Budak UIA. Comel je orangnya. And yang paling tak bleh blah, asal ade cerita konspirasi je mesti dia pandang aku. hahahahhahahha!!! obvious sangat ke aku ni jenis suke cakap pasal teori konspirasi lagi kontroversi??? Ngehngeh. Si Jannah pulak, perut ada orang tapi rupa dia tak macam mengandung pun. Waklek je Jannah nie. Steady betul mommy-to-be ni. Hahahhaa.





Hari last jumpe Aten Islamabad. Dah bergelar Dr dah aten nie. Comel je roommate universal aku nie. HAAHHAHAHAHA!






Ha! Nilah yang jadi kalu terlebih esaited jumpe adik kat UNITEN. Sampai pecah enset. Hadoiii.... Terbang fulus aku dekat rm500 nak kene repair enset orang. tu lah len kali jangan excited sangat. nanti datang bahana. AyyoooooO~~~~




Makan best kat Mid Valley. Sarapan yg bisa buat kau lapar..... 




Lunch bersama abang dan adik. Lap  you alllss.







Muka serius tengah bincang nak beli beg macam mana untuk mama kami. 





Ended up jadi model tak berbayar utk bag2 yang tengah sale gile-gile punya lahh!



hamboi esaited pengantin baru sampai pakai helmet dalam kereta hahahaha!





bye-bye. see you sometime in 100 million years.







masih teringat lagi rasa early riser KFC itu hari. yummy!

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers