Wednesday, February 10, 2016

Back in Action

Wow dah lama rasanya tak post something. Rasa macam terlalu lama meninggalkan blog nie. Macam ada idea seseorang yang suruh aku buat novel tapi kau ingat senang ke? Imaginasi seharusnyalah kena liar. Haha. Hummm. Skang ni dalam usaha menyeimbangkan elemen-elemen dalam kehidupan - elemen belajar dan elemen berjimba. Hahaha. Dalam pada kena cari tempat belajar and all that and kene struggle siapkan thesis correction untuk hardbound and kene fight the temptation to waste time. Kalu tak layan Supernatural, aku pegi layan Korean reality show. Life couldn't be more happening like this. Lols.... 


Kalau nak berjaya dalam hidup, kene ingat, jangan nak selesa duduk diam dalam comfort zone. Jangan fikir kau tu da hebat da pandai dah bijak. Anggapla kau masih mentah masih xberilmu dan amalan masih sekeciput. Usaha tambah ilmu tambah amal. Jadikan pressure tu pushing tool untuk ke depan. Mana mungkin batu menjadi berlian jika tiada tekanan tinggi yg bertindak ke atasnya. Mana mungkin anak panah boleh dilepaskan ke sasaran andai tiada daya lajak ke belakang yg akan menolaknya ke depan. Mana mungkin rama2 boleh terbang dan melihat agamnya dunia andai dia tidak berusaha keluar dari kepompong nye itu. Mana mungkin kau bisa jadi pelayar hebat andai lautan badai bergelombang tidak mahu dilayari. Hidup mesti selalu ke depan. Never look back. Be positive. Be happy. And never do things to impress people. Impress Allah. It is much more satisfying. Trust me.




P/s: zero idea to actually write. hahahahaha.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers