Thursday, February 18, 2016

Positive Vibes

Everyday when you wake up, say alhamdulillah for another chance given by Allah to live another day. To correct what's wrong, to help others, to make yourself better human being, to instill good values in life so on so forth. Be grateful for every plate of meal and every glass of drink.

Be positive. Stay positive. Smile. No matter what happen, be happy. Remember, whatever happens must have reasons. Terima seadanya. Cuba buat yg terbaik dalam hidup. Usaha sehabis keras.

Banyak dalam hidup kita selalu memikirkan apa yg kita tak ade. Sedangkan apa yg kita miliki kita take for granted. Huhu. Ingat selalu, di saat kau merasa sedih ketika Allah tidak mengabulkan apa yg kau hajati, ingatlah Dia ade rancangan lagi besar utk kau. Dia tahu yg terbaik untuk kau. Kuatkan hati, cekalkan jiwa. Allah bersama-sama orang yg bersabar dan berjiwa zuhud wa qanaah. Yakin bahawa akan ade manis di hujung garisan. In sha Allah.

Satu lagi, ingat bahawa kita kena selalu bersangka baik dengan Allah. Jangan pikir Allah bagi mende ni sekian2 dekat aku sebab Allah benci aku. Jangan kata Allah bagi dugaan kat aku saje2 suka2. Jangan kata Allah jahat! Jangan sesekali berfikiran mcm tu. Tindakan Allah dekat kita adalah bersandarkan kepada sangkaan kita. Kita kene bersangka baik dengan Allah. Apa yg berlaku kat kita yg mana kita x rasa berkenan tu, adelah hikmahnya somewhere. Ingat tu!

Satu lagi, the world doesn't revolve around you. Live not just for yourself. Try living for others as well. Do good deeds, help people in need and you will find true happiness.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers