Wednesday, March 23, 2016

Chronology.

Salam.



Life goes on. 




Semalam, aku merentasi masa. Haha. Pegi balik KL dalam masa satu hari. Nilah dia zaman Dajjal yang dikatakan dalam hadis. Masa dirasakan pendek. Due to advent of technology, kita merasa masa sangat pendek. Kerja buat hari-hari boleh dilakukan dengan pantas. Masa pun berlalu dengan amat laju. Kalau dulu bayar RM50, naik bas maunya 8 jam baru sampai KL. Ni RM50 naik AirAsia tak sampai 1 jam da sampai KL. Ajaib. Zaman sekarang ni jugak, masing-masing hidup dalam kotak. Aku dengan smartphone aku, kau dengan laptop kau, kawan sebelah dengan iPad-nya, orang kat belakang dengan Samsung Tab-nya. Masing-masing ralit layan media so-SIAL. We are supplied with these modern gadgets just to replace actual human interaction - it is so sad. I could see this happening: WE all could see it. It's too obvious not to see. But what can we actually do about it?



the truth is too cold to accept, right?





Went to USIM to report duty. Kira report dah habis master. Hehe. Alhamdulillah lah ada abang yang tolong antar pegi USIM. Nak sewa kereta takut sesat gehehe. Settle doh. Cuma nak kene mari balik je hantar hardbound. Satu untuk Unit Cuti Belajar, satu untuk KPT so that boleh claim thesis punyer elaun (WAJIB CLAIM SEBAB BANYAKKK!!). Lepas tu settle lah. Jumpa ketua program yakni Dr Juliana. Serius lega gile lepas berbual ngan Dr Ju. Ramah semacam. Dr Juliana cakap aku boleh nak amik bidang polymer + kinetics + drug release applications. Sebab aku nampaknya macam keras jiwa nak jugak amik polymer untuk drug release application so makanya kena ada release kinetics (fundamental part). Yang paling aku nak elak tu lah yang kena buat haha. Tapi masa master tak explore bahagian kinetics sangat sebab dah banyak include results lain so legalah boleh skip. So untuk PhD kau kene, harus, wajib explore KINETIC STUDY ya ampun. Yeah. But still, all in all mujur kene dengan master aku. Sebab ada kene mengena jugak dengan release. Bolehla lepas ni tanya kawan2 yg buat kinetics, camne dia kira zero order whatsoever. Harap ade yg sudi membantu. Huhu. But truthfully, I think kinetic of drug is something really big and complex that one is required to do study in depth regarding the release mechanism alone. It surely is complicated but it's not something impossible to do. 



Nevertheless, jauh dalam hati, aku tertanya-tanya, adakah Allah redha dengan hidup aku sekarang nie. Aku betul-betul harap Allah redha. Dan harap keluarga (especially ma + abah) redha. After this kene study literature review pasal release of drug, then cari SV. Dear self, be prepared for permanent head and/or hair damage. Lols.






Belanja siblings Nando's, tapi ended up with dua-dua rasa tak puas hati sebab tak kenyang. Hahahah! Sorry lah keluar makan dengan orang diet macam aku ni ha, memang kene ajak makan makanan sihat grill2 la haha. Dahla portion Nando's seciput weyh. Takpe. Fret not. Pahni aku blanja Wong Solo lah puloks. Lewll.



Till then, arrivederci peaches!! 

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers