Friday, April 08, 2016

Issey miyake and Narciso Rodriguez (for her)

Semalam singgah kedai perfume. Ala yg RM10 sebotol tu. Saje je nak try perfume baru. Nak beli yg ori? Maunya beratus. Amik la bau issey Miyake sbb dalam tenet ni antara brand yg terkenal. Bau bunga orh... ladylike sangat. Rasa dari dulu lagi aku cuba cari inspired perfume by narcisso rodriguez tu tapi sampai la ni x jumpa2. Hemmm







tips memilih perfume: kene bau dulu, baru decide nak pilih. jangan main baca review. your eyes and your nose are two different senses. and if possible, kalau boleh sembur, sembur.... lepas tu jalan round2 mall dalam setengah jam, see whether you love the base notes of the perfume. hehe... sebab bau first yg kita bau tu sekejap je. yg akan linger around ialah bau base notes. haaaa...... and mostly all perfumes have similar base notes, usually being musk or vanilla. so, happy perfume hunting!

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers