Friday, May 27, 2016

zeto

aka zero tolerance.





susah nak jadi orang yg tak tolerate nie. contohnya bila kau tak boleh tolerate dengan isu kebersihan. memang kene bersih. wajib bersih. kalau tak, mesti berbulu mata tu. jangan baring atah katil aku. jangan makan atah katil aku. dan jangan kotorkan katil aku dgn bontot kau please. begitulah kekdohnya. mesti orang mudah nak benci kat kau. ala, nak lepak2 sekejap atah katil pon tak boleh ke. kerek ah minah nie. haha.... orang macam ni da dekat ngan OCD (obsessive compulsive disorder) dah. tapi aku takdelah sampai tahap OCD sampai tak boleh duduk diam selagi tak bersih atau yang jenis basuh tangan sepanjang masa (50 kali sehari). but i had undeniably had an arguably worrying certain degree of ocd sebab everytime kemas rumah, dekat 10 kali jugak kot ulang alik pegi sink - basuh tangan. sebab was2 asyik rasa kotor je. tapi dulu rase aku penah je ada OCD. sebab selagi tak bersih setiap inci rumah, aku akan rasa tak tenang. tak tenteram tak keruan. distraught. haha.... seakan sia-sia je cuci umah bila ada walau seciput je lagi mende tak kemas. am i perfectionist or what. lol. maybe because i have my own standard. tu yang susah. even when nak memasak aku ikut resepi. tapi xde la sampai follow the recipe to the letter. lols. cuma if takde satu je bahan, aku akan keruan and bimbang untuk proceed. cewahh... susah betul. aku sangat respek if orang boleh masak makanan kebabommm even when the ingredients are not enough.... that's true cook, i guess. aku sampai boleh jadi stress bila takde barang yang na kena masak tu. okaylah bye nak gi beli sos tiram jap.hahahah~

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers