Friday, July 01, 2016

almondelicious


biskut paling cliche abad ini: semperit. bak kata adik aku bila nampak aku susun biskut ni, "aku paling benci kuih ni." suka hati dia je nak benci. aku buat berpeluh tau dok? lols.



ni batter untuk cookies kedua. nama dia biskut coklat badam. sekali imbas macam gelato doh aku tengok. ala yang chocolate hazel tu. sedap doh. but seriously batter ni sangat cantik dan senang nak bentukkan dia. langsung tak melekat dekat bekas putih tu. memang boleh pick up clean. bak kata ma aku, macam main plastesin plok wak kuih.




end result. ni gamba tenet. yang aku punye aku potong besar gabak. bayangkan size sekut aku 2 kali ganda dari gambo ateh. adoi. kau lupa ke kau letak baking powder so sah2 kembang sekut mung. hmmm.




No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers