Friday, July 22, 2016

Amalan perut sihat

Baru2 ni pegi berubat sakit perut dengan moknab. Rumah dia kat merchang. Ade lah dalam 1 jam lebih perjalanan dari gong badak. Dia urut pakai minyak nyior pastu bagi air tawar. Then suruh aku cari putik limau nipis utk kemam sebagai ubat angin. Alhamdulilah, sejak amal apa yg dia suh, mmg da okay elimination system aku. Hehe. Tapi siyes ubat dia tu yakni putik limau tu panas. Bila makan badan dehydrated. Bangun pagi xyah bother to void the bladder. Lols. Hmm. Ubat2 traditional ni aku prasan mostly ubat panas. So kene compensate air dalam badan. Dia banyak pakai air utk healing process tu. Hihi.
Lagi satu ubat kuat utk constipation is daun muda gelenggang. Tumbuk and campur ngan kapur, barut di perut. Mmg clear jalan berduri dalam usus. Hehe.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers