Tuesday, August 16, 2016

Manusia Pelik.


manusia memang pelik kan?


.....




Salam. Lama dah tak menulis. Rindu sangat. Aku terpaksa privatekan blog aku. Limited to blogger users only. Sejak kene expose dengan danger of online social media oleh Encik Azriq CyberSecurity, aku jadi lebih vigilant. So takut nak mengpublickan diri sendiri. Kau bukan public figure tayah la nak publickan diri sangat.Ops. Huhu.



Minggu lepas emo sikit. Sebab tu tak sempat nak feed my daily dose of hopes dengan berblog. Tulis blog ni best. Rasa macam kau lepaskan tension dengan bercerita panjang dengan best friend kau sampai kul 3 pagi.Walaupun kau cakap merapu merapik mengarut mengaban, Seriously. It is a good therapy. Orang lain stress kalau kene menulis. Aku tak, aku suka menulis. SUKA sangat. Seriously. Bukan sarcasm eh, I'm deadly serious. Aku rasa aku boleh je hidup dengan sebatang pen dan sehelai kertas. Menulis sampai mati pun aku sanggup. Aku kan pelik orangnya. Haha. Yelah orang lain tak suka belek kamus, aku ni siap kawan baik ngan kamus Longman super tebal tu. Dasar geek. 







Hari ni bukak YouTube, ada suggestion Agust D. Ape tu? Aku pon klik. Wow, Suga new mixtape finally released!!! Woahhhhhhh. Kemain esaited ARMYs. Hahahaha... boleh tahan lagu Min Yoongi. Aku suka So Far Away ngan Agust D. Yang tu lembut dan jiwang, yang satu lagi rancak semacam (dah kenapa pelik benor combination?). Tak sabar nak tunggu album baru BTS. Pelik kan umur 27 minat lagi KPop. Aku ade justification aku sendiri kenapa aku minat kpop. It's a healthy diversion from my other habit which is by far the worst to me. Ha.... alter ego aku ni pelik skit. Aku kan pelik. Aku da kata kan. HHahaha si pelik dan hidupnya yang pelik.



Lagipun lagu BTS ade gak maknanya. Bukan saja2. Bukan sekadar lagu cinta, ia juga menyentuh kehidupan dan kemanusiaan. Cewahhhh. Their music is something I found very much relatable to my teenage ages which were so full of troubles, delusions and confusions. I found myself inclined towards their songs, especially the old ones which were more on rebellious school life, on how peer pressure rattles you from inside. How the wealth of parents affect the child's social status among their friends. And how you would become forced by the society to decide your life path at a tender age of 16. The struggle within was real, talking from own experience. Their newer songs are pretty much about their adulthood and the urge to escape from people's judgment and persecution. The songs pretty much linger around lovey dovey theme like I Need U, RUN, Save Me and Dead Leaves. And by the way, Dead Leaves is my fav song! 



Songs like FIRE on the other hand is more like chasing the freedom in life without paying too much attention to negative words by haters. Live your life like Beep!! Fill in the blank. Haha. Idgaf maybe.




Okaylah. Sampai situ je lah ranting manusia pelik. Aku lepas ni nak kena uruskan dokumen sambung belajar pulok. Huhu.... belajar pah ceroh. Bila nak nikah? Tolong la jangan tanya soalan tu. Aku takdok skema jawapan. Ade kat Luh Mafuz nung mu gi la terbang kejap curi tengok kertas jawapan. Pahtu lu helo helo sama gua okay?





rilek ah. baru 27. jodoh can wait. hehe.

No comments:

mellow melodies

where you can reach me.

where you can reach me.

Followers